Vaak gestelde vragen(FAQ)

Bent u juist verzekerd?

Aanvullende verzekering
Sinds enkele jaren zit de algemene fysiotherapie niet meer in de basisverzekering.
Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.
Dit kunt u vinden in uw polis.

Kan ik zonder verwijzing naar de fysiotherapeut ?
Ja dat kan. Sinds 2006 kunt u rechtstreeks bij uw fysiotherapeut een afspraak maken zonder verwijzing. De fysiotherapeut is speciaal geschoold om te screenen of u ook bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent. Indien u zonder verwijzing naar uw fysiotherapeut gaat dan wordt hiervoor bij bijna alle zorgverzekeraars 2 behandelingen in rekening gebracht door uw zorgverzekeraar. Komt u met een verwijzing dan kost de eerste afspraak u slechts 1 behandeling.

Heb ik een aandoening van de chronische lijst ?
Voor een aantal aandoeningen is een uitzondering gemaakt en behandeling hiervan wordt vergoed uit de basisverzekering*. Echter wel een aantal kanttekeningen. Zo vallen hieronder namelijk alleen de aandoeningen die staan op de chronische lijst!

Het gaat hierbij om o.a. Parkinson, behandeling na een operatie of na een beroerte.
Mocht u hiervoor in aanmerking komen dan is het zo dat de eerste 20 behandelingen eerst moeten worden vergoed uit uw aanvullende verzekering voordat u in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering. Indien u minder dan 20 behandelingen in uw aanvullende pakket heeft dan komen de kosten van die behandeling voor eigen rekening.

Ik ben onder de 18 jaar, hoe zit het dan ?
Kinderen onder de 18 jaar hebben recht op 18 fysiotherapie behandelingen per jaar uit de basisverzekering. Na deze 18 behandelingen komt eventuele verdere vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Heeft FYSIK een contract met mijn zorgverzekeraar ?
Fysik heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland

Heeft u vragen of twijfelt u? Neem gerust contact met ons op via de e-mail:
info@fysik.nl of bel 053-574 20 50

*Voor zorg die vergoed wordt uit de basisverzekering brengt uw verzekeraar het zogenaamde ‘eigen risico’ in rekening

De eerste afspraak maken?

Heeft u lichamelijke klachten en wilt u graag behandeld worden ? Dan is dit ons stappenplan.

Het maken van een afspraak kan per telefoon en mail, maar u kunt ook gewoon bij ons langskomen. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig. Vooraf aan de intake worden uw gegevens genoteerd en wordt gekeken hoeveel behandelingen voor u worden vergoed door uw verzekeraar.

Tijdens de intake met de fysiotherapeut van FYSIK worden in een vraaggesprek uw klachten in beeld gebracht. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij gekeken wordt naar de oorzaak van uw klachten. Eventueel kunnen daarna nog extra testen worden uitgevoerd ten aanzien van de kracht of kan er een echo worden gemaakt.

Na afloop zal de fysiotherapeut de uitslag van het onderzoek met u doornemen en samen met u een behandelplan opstellen.

Fysik Facebook

Ook Fysik is te vinden op Facebook. Zo plaatsen wij regelmatig interessante informatie met betrekking tot lichamelijke klachten of andere fysiotherapeutisch gerelateerd nieuws op deze pagina worden gedeeld. Ook mededelingen mbt onze praktijk zoals data van de testweek en openingstijden in de vakantieperiode zullen hierop worden vermeld.

Wilt u op op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij Fysik?
Klik HIER om onze Facebookpagina te bezoeken en “like ons”!