Visie(o)Fysik-Bewegen op oudere leeftijd

Visie(o)Fysik-Bewegen op oudere leeftijd

Dat bewegen goed is voor de mens is algemeen bekend, maar naarmate we ouder worden gaan we minder bewegen. En dat terwijl bewegen juist ook goed is op oudere leeftijd!

Voordelen bewegen op oudere leeftijd

  • Bewegen houdt de mens gezond: door te bewegen wordt de kans op ziekten zoals diabetes(suikerziekte), artrose en hart- en vaataandoeningen verkleind.
  • Bewegen vertraagd het ouderdomsproces: door te bewegen wordt de afname van botdichtheid en de afname van spiermassa als het gevolg van ouder worden vertraagd. De kans op botbreuken wordt hiermee verkleind.
  • Bewegen is goed voor de hersenen: bewegen heeft een positieve invloed op het geheugen. Daarnaast geeft bewegen een positief en voldaan gevoel.

Bewegingsadvies

Het advies is om 5 dagen per week, tenminste een half uur matig intensief te bewegen. Hieronder vallen de activiteiten die er voor zorgen dat de ademhaling sneller gaat en de hartslag wordt verhoogd.

Ook wordt aangeraden om tenminste 2 keer per week krachtoefeningen uit te voeren om de spieren sterk te houden.

Het intensief bewegen en de krachtoefeningen kunnen onder begeleiding van een fysiotherapeut of vaak bij een lokale sportclub in groepsverband worden uitgevoerd. Dit is niet noodzakelijk, u thuis kunt u veel doen!

Wilt u meer weten over ‘Bewegen op leeftijd’ of wilt u sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut, neem dan contact op met inge@fysik.nl of bel naar 053-5742050.

25/01/2015