14-06-2017 – FYSIK staat samen met Blessurevrij Nederland voor snelle en adequate behandeling van (sport)blessures

“Blessurevrij Nederland helpt je met het maken van een onderbouwde keuze voor een fysiotherapiepraktijk. Je kunt nu op basis van geografische kaders en recensies een fysiotherapiepraktijk vinden via het mobiele platform van Blessurevrij Nederland. Met onze tools kun je eenvoudig binnen een acceptabele reisafstand de juiste kwalitatieve zorg vinden.”

Sinds deze maand is FYSIK de samenwerking met Blessurevrij Nederland aangegaan omdat ook wij geloven in het snel behandelen van onze klanten, om ze zo snel en goed mogelijk weer op het voetbal-, hockey-, volleybalveld etc. inzetbaar te hebben.

Kijk op http://www.blessurevrijnederland.nl/informatie/ voor meer informatie.

 

 

 

11-05-2017 – Renske Sak breng met “La Vie” leven in de brouwerij bij FYSIK

La Vie is opgericht door Renske Sak-Vergeer. Zij is voedingsdeskundige en sinds kort maakt ze gebruik van de praktijklocatie van FYSIK als uitvalsbasis.

In haar praktijk begeleidt ze mensen op het gebied van voeding, bewustwording en geeft ze uitgebreide leefstijladviezen en begeleiding bij het uitvoeren hiervan.

Ze zal regelmatig aanschuiven aan de koffietafel van FYSIK, maar mochten jullie al vragen hebben of geinteresseerd zijn, kun je uiteraard vrijblijvend contact opnemen!

Contactgegevens:
Renske Sak-Vergeer
E: renske@la-vie.nu
M: 06 11 33 07 45
I: www.la-vie.nu

 

06-09-2016 – Sarah Kerklaan wint prijs met afstudeer-scriptie!

Saxion Afstudeerprijs voor student Fysiotherapie

Sarah Kerklaan, afgestudeerd student Fysiotherapie, heeft de Saxion Afstudeerprijs 2016 gewonnen voor haar onderzoek werkbelasting bij de Twentse Kabel Fabriek.  Ze onderzocht de fysieke en psychosociale risicofactoren bij (vlecht)machinevoerders.

Fysiotherapie-student Sarah Kerklaan onderzocht de werkbelasting bij de Twentse Kabel Fabriek. Haar belangrijkste adviezen richten zich op verbetering van de werkhouding en werkomgeving door training, coaching en technische aanpassingen.

Klik HIER voor het volledige nieuwsbericht.

Al jaren zijn de (bedrijfs)fysiotherapeuten van FYSIK bij de Twentse Kabel Fabriek betrokken. Hier dragen zij op de werkvloer bij aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Via onze relatie met het Saxion worden sinds een aantal jaren afstudeerprojecten uitgezet binnen diverse klanten zoals TKF , maar ook HSC’21. FYSIK zorgt hierbij voor de begeleiding van deze projecten.

Om die reden zijn wij super trots op Sarah, die werkelijk een fantastische scriptie heeft weten te schrijven. 

11-08-2016 – Inge in Rond Haaksbergen over Dry Needling

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie waarbij er een dun naaldje in de spier wordt gebracht om deze te laten ontspannen. Op deze manier kunnen zogenaamde “triggerpoints” in spieren effectief worden behandeld.

Dry needling kan onder andere worden toegepast bij:
– Tennis- of golferselleboog
– Schouderpijn
– Lopers- of springersknie
– Achillespees-, bil- of liesklachten
– KANS (voorheen RSI)
– Fybromyalgie
– Nek-, rug en/of kaakklachten

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neem contact op met 053 – 57 42050 of mail met info@fysik.nl.